понеділок, 19 лютого 2018 р.









26 травня 2016р. у Вільнянській гімназії «Світоч» відбулася науково-практична конференція «Значення  українських учених у формуванні науково-природничого світогляду школярів» (в рамках упровадження основних положень «Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді»), яку підготували члени науково-методичної кафедри (НМК) вчителів хімії, біології, екології Опашко І.В., Бредун І.Н., Рожко О.І. за участю учнів 9-А класу Мурашкіної Я., Лактіонової В. та10 класу  Маврешко В., Квашиної С.
Науково-практичну конференцію відкрила заступник директора з навчально-виховної роботи Губська С.І., яка опікується викладанням хімії, біології, екології в гімназії. Вона привітала учасників конференції, побажала плідної роботи.
З вітальним словом виступила заступник директора з НМК Вайновська М.К., к.п.н, доцент, яка підкреслила  значення науки в житті кожної людини, а особливо - молоді, та висловила сподівання, що кількість учнів, які займаються науковими дослідженнями, буде зростати.
Керівник НМК Опашко І.В. нагородила грамотами за старанність та успіхи з вивченні природничих дисциплін учнів 5-11 кл.
З доповіддю «Доба Лисенковщини» виступила вчитель біології Рожко О.І.
Про репресії біологів-науковців у 30-50-х роках ХХст. презентували свої міні-проекти учні 9-А та 10 кл. У ході виступів присутні ознайомилися з досягненнями вчених біологів та хіміків, долі яких повʼязані з Україною: В.Вернадським, І.Мепчниковим, О.Богомольцем, М.Амосовим, І.Горбачевським, М.Зелінським, О.Бахом та іншими.
Із заключним словом виступила керівник НМК Опашко І.В. Від імені учителів висловила впевненість у тому, що здібності, наполегливість учнів стануть запорукою визначних успіхів у дорослому житті.
Учасники науково-практичної конференції із зацікавленістю оглядали стендові доповіді.

 Програма науково-практичної конференції «Значення  українських учених у формуванні науково-природничого світогляду школярів» (упровадження основних положень «Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді»):
1.Відкриття конференції. Вітальне слово Стефаненко Т.В., директора гімназії
2.Вітальне слово Вайновської М.К.,заступника директора.
3.Нагородження грамотами учнів гімназії за успішне вивчення природничих наук. Керівник НМК – Опашко І.В.
4.Доповідь учителя біології Рожко О.І.
5. Презентації учнівських проектів з  даної теми:
·       Мурашкіна Я.
·       Лактіонова В.
·       Маврешко В.
·       Квашина С.
6.Підсумки роботи науково-практичної конференції Опашко І.В. – керівник НМК.
7. Заключне слово директора Стефаненко Т.В.









Немає коментарів:

Дописати коментар